OATAO - Open Archive Toulouse Archive Ouverte Open Access Week

Items where Person is "Barbin, Pascal"

Up a level
Export as [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Group by: Item Type | No Grouping
Number of items: 5.

Article

Barbin, Pascal and Cheval, Jean-Luc and Gilis, Jean-François and Strehaiano, Pierre and Taillandier, Patricia Diversity in Spoilage Yeast Dekkera/Brettanomyces bruxellensis Isolated from French Red Wine. Assessment During Fermentation of Synthetic Wine Medium. (2008) Journal of the Institute of Brewing, vol. 114 (n° 1). pp. 69-75. ISSN 0046-9750

Barbin, Pascal and Strehaiano, Pierre and Taillandier, Patricia and Gilis, Jean-François Méthodologie de dépistage et d’isolement de Brettanomyces sur le raisin: application à l’échelle parcellaire. (2007) La revue des Oenologues, vol. 1 . pp. 57-60.

Renouf, Vincent and Barbin, Pascal and Miot-Sertier, Cécile and Gilis, Jean-François and Taillandier, Patricia and Lonvaud-Funel, Aline and Strehaiano, Pierre L’origine des Brettanomyces bruxellensis dans les vins. (2007) Revue Française d 'oenologie, vol. 226 . pp. 1-6. ISSN 0395-899X

Invited Conference

Barbin, Pascal and Gilis, Jean-François and Strehaiano, Pierre and Taillandier, Patricia Facteurs favorisant les Brettanomyces à la vigne et au chai. (2007) In: 8th International Symposiun of Enology of Bordeaux, 25-27 Jun 2007, Bordeaux, France .

Thesis

Barbin, Pascal. Contrôle et éléments de maîtrise de la contamination par la levure brettanomyces au cours du procédé de vinification en rouge. PhD, Institut National Polytechnique de Toulouse, 2006

This list was generated on Tue Sep 2 09:19:34 2014 CEST.